Pressemeddelelse: Politisk aftale sikrer model for medarbejdereje i Danmark

Ny politisk aftale betyder at mange flere virksomheder bliver ejet af medarbejderne. Det vil styrke produktivitet, trivsel og lokal forankring af virksomheder

I Danmark halter vi gevaldigt bagefter, når det kommer til at gøre en særlig gruppe af danskere til medejere: Medarbejderne. Danmark er nemlig et af de lande i Europa med færrest medarbejderejede virksomheder.

Men det kommer en netop indgået delaftale indenfor iværksætteriområdet mellem SVM-regeringen og DF til at lave om på. Med en finansiering på 25 millioner fjernes diskriminerende regler og skattevilkårene ligestilles ved generationsskifte til medarbejdereje med overdragelse til nær familie og erhvervsdrivende fonde.

”I dag er det nærmest umuligt at overdrage ejerskab af virksomheder til medarbejderne. Men det her tiltag er en game-changer. Og når politikerne styrker mulighederne for at gøre medarbejdere til medejere, så styrker og fastholder de også virksomheder og arbejdspladser over hele landet – ikke mindst i landdistrikterne,” siger administrerende direktør i Tænketanken Demokratisk Erhverv, Jens Jonatan Steen.

Jens Jonatan Steen forventer, at tiltaget resulterer i, at markant flere virksomheder i Danmark bliver ejet af medarbejderne, hvilket vil være til gavn for både virksomheder, ansatte og samfundet.

“Forskningen er tydelig på området. Når medarbejderne får hovedparten af ejerskabet, stiger både produktivitet og trivsel. Når medarbejdere får mere indflydelse, får de et større engagement. Ovenikøbet bidrager medarbejderejede virksomheder mere lokalt,” siger Jens Jonatan Steen.

Fakta om ejerskifte til medarbejdereje

● Undersøgelser viser, at de medarbejderejede virksomheder er 2-4 pct. mere produktive end øvrige virksomheder

● I UK har de i løbet af få år med en lignende model skabt 2000 medarbejdede virksomheder med over 300.000 ansatte.

● Flere undersøgelser og erfaringerne fra UK peger på flere positive gevinster ved medarbejdereje og skifte til medarbejdereje. Udover produktivitetsforbedringer gælder det trivsel, investeringer og samfundsbidrag.

Relaterede opslag: