Er du iværksætter?

Fremtidens iværksætteri er demokratisk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandag d. 11. august 2020 åbner Demokratisk Erhverv for tilmelding til et helt nyt iværksætteri initiativ.

Initiativet er oprettet i samarbejde med Dansk Magisterforening, Magistrenes A-kasse, Kooperationen og Danske Studerendes Andelskasse, og bliver Danmarks første demokratiske inkubator.

Vi mener nemlig, der er brug for flere virksomheder, der gør en forskel gennem medbestemmelse og et samfundsforandrende perspektiv. Den stærkeste virksomhed startes nemlig i flok.  

Og interessen er stor. I juni annoncerede Demokratisk Erhverv for forhåndstilmeldinger og fik på fire dage tilmeldinger fra 160 grupper og enkeltpersoner. Dermed kan forløbet blive nyere tids største kooperative iværksætterforløb i Danmark.

Inkubatoren er igangsat på baggrund af et stort hul i viden om demokratiske virksomheder. Det mener Demokratisk Erhverv, der sidste efterår foretog en kortlægning af de eksisterende erhvervsrådgiveres for Interreg, den europæiske internationale udviklingsfond.

 

”Ingen af de offentligt støttede erhvervsrådgivere vi talte med, vidste noget om demokratiske virksomheder. Det er en af årsagerne til at Danmark sakker helt agterud, når vi ser på demokratisk iværksætteri i Europa. Vi er underudviklede på det område,” udtaler direktør, Magnus Skovrind. 

 

Derfor igangsættes det nuværende initiativ, men står det til Demokratisk Erhverv har man behov for at der fra Regeringen og kommunernes side gøres meget mere:

 

”Med dette initiativ gør vi partnerkredsen en indsats for et mere mangfoldigt iværksætteri tilbud. Men der er et stor behov for, at vores offentlige erhvervskonsulenter ved noget mere om demokratiske virksomheder. Vores og internationale studier viser at demokratiske virksomheder ser ud til at være både mere stabile og produktive. Det går vi glip af. bl.a. fordi næsten alle offentlige instanser er enøjede og mangler viden om demokratisk erhvervsdrift,” udtaler Magnus Skovrind.

 

Læs mere om inkubationsforløbet her

Tilmeld dig inkubationsforløbet her

 

For yderligere oplysninger om inkubationsforløbet kontakt:

Direktør, Andreas Pinstrup Jørgensen

Mail: andreas@demokratiskerhverv.dk

Tlf.: +45 2738 7066.