Publikationer

Tænketanken Demokratisk Erhverv laver analyser og producerer viden, der bidrager til forståelse af den erhvervsdemokratiske sektor. På denne side kan du læse vores publikationer

2020

Andelsgaranti (politikforslag)

Politikforslag fra Demokratisk Erhverv og Kooperationen om at udvide den statslige covid-19 garanti, der på nuværende tidspunkt gives til bankerne, til også at omfatte andelsindskydere i demokratiske virksomheder.

Emner: Covid-19, Andelseje, Demokratisk ejerskab


2020

Medejer - Kunsten at overhale konkurrenter gennem demokratisk ejerskab (bog)

I ‘Medejer’ giver Andreas Pinstrup Jørgensen, Direktør for Tænketanken Demokratisk Erhverv, et grundigt og reflekteret indblik i de mange muligheder og fordele der er ved medejerskab, samt hvordan det implementeres.

Emner: Medejerskab


2020

Medlemsdemokrati i demokratiske virksomheder (rapport)

Denne rapport giver det første bredde indblik i større demokratiske virksomheders medlemsdemokrati og medlemsarbejde i Danmark. Derudover kommer rapporten med inspiration til nye måder at involvere og engagere medlemmerne på.

Emner: Medlemsdemokrati


2020

Kend dit medlemsdemokrati (pjece)

Denne udgivelse er en kort introduktion til rapporten Medlemsdemokrati i demokratiske virksomheder, januar 2020. Rapporten giver det første brede indblik i større demokratiske virksomheders medlemsdemokrati og medlemsarbejde i Danmark. Udgivelserne er gennemført af Tænketanken Demokratisk Erhverv, og Coop har bidraget til layout og tryk. Rapporten er støttet af Forenet Kredit, LB Foreningen, Danske Vandværker og Coop.

Emner: Medlemsdemokrati


2019

Erfaringer med kooperativt iværksætteri - Potentialer og faldgrupper (rapport)

Rapporten er baseret på et kvalitativt desk study og interviews med nøglepersoner i ind og udland indenfor kooperativt iværksætteri. Rapporten er lavet i samarbejde med DSA.

Emner: Kooperativt iværksætteri


2019

Danmarks demokratiske virksomheder - Første kortlægning af fuldt demokratisk kontrollerede virksomheder (rapport)

Denne publikation kortlægger Danmarks demokratiske virksomheder og undersøger, hvordan de klarer sig ift. andre danske virksomheder. Rapporten er resultatet af en vidtgående kategorisering af ejerskab og kontrol hos alle aktive danske virksomheder på baggrund af data fra CVR-registeret, samt en efterfølgende analyse af regnskabsdata fra Danmarks Statistik.

Emner: Demokratiske virksomheder


2019

Danmarks demokratiske virksomheder, data bag kortlægningen (rapport)

Her finder du en oversigt over alle virksomheder, der er inkluderet i kortlægningen Danmarks Demokratiske Virksomheder. Kender du en demokratisk virksomhed, der ikke er inkluderet, eller har du kommentarer til rapporten? Så kontakt magnus@demokratiskerhverv.dk.

Emner: Demokratiske virksomheder